Dela min passion till nagellack!

lördag 30 juni 2012

Essie Midnight Cami

Idag bryter vi av somriga färgglada lack med en typisk höstnyans som var en del av höstkollektionen 2009 från Essie. Midnight Cami är ett helt magiskt mörkblått skimmerlack som i skugga nästan ser svart ut men i solen får det ett fantastiskt djup tack vare skimret!
Är det inte vackert? :) Två lättarbetade lager av en mycket pigmenterad formula. Jag känner på mig att den nog kan missfärga nagelband en del så en viss försiktighet vid måleriet är att rekommendera. Det torkar med en fin glans själv, jag hjälpte dock till lite extra på traven med Seche Vite.

Det är en sån vacker blå färg, jag tycker att den är underbart fin!

fredag 29 juni 2012

Depend 2032 Denim Blue

Då är det fredag och jag är ledig från jobbet idag! Solen skiner och en härlig dag på stan med en kär vän väntar. Kan det bli bättre? :) Dessutom har jag denna holofredag ett tjusigt holografiskt lack att visa er idag, det handlar om nr 2032 från Depend, även kallad Denim Blue vilket visar sig vara en ganska bra beskrivning av nyansen som känns lite som urtvättade bleka jeans.
Tre smidiga lager, utan vare sig underlack eller överlack och med bra torktid. Det såg helt okej ut vid två lager också men med synligt VNL. Jag upplever inte denna som lika holografisk som till exempel 2035 Laurel Green men det bildar ändå scattered regnbågar i solen. I skuggan ser det dock lite mer blekt och tråkigt ut, inget lack för molniga dagar alltså! :)

torsdag 28 juni 2012

Models Own Copper Pot över svart

Jag har visat Copper Pot förut, det var i mars när jag fick hem de tre nya lacken ur Models Own Beetlejuice och den gången visade jag lacket på egen hand. Jag gillade verkligen inte Copper Pot själv, men jag gav inte helt upp hoppet om denna utan hade nu ett svart lack under. Oj vilken dramatisk skillnad det blev!
Två lager över ett svart cremelack ser ni här. Det är såhär Copper Pot används bäst enligt mig :) Skiftningarna går så tydligt från koppar till grönt, både ljusare grönt och mörkare grönt ute i kanterna - så fantastiskt snyggt! Jag gillade inte formulan när jag använde Copper Pot själv heller, det var dock inte lika farligt när jag inte behövde lika många lager. Inga bubblor, knappt några penseldrag eller annat jobbigt!

Hur föredrar du Copper Pot? Själv eller på det här sättet? :)

tisdag 26 juni 2012

China Glaze Hang-Ten Toes

Neonerna flödar denna sommar och så även hos China Glaze som kom med kollektionen Summer Neons (fantasifullt namn) och bland gänget med neoner i kollektionen hittar vi denna goding! Hang-Ten Toes är ett lite lilatonat rosa neonlack med ljust skimmer i blålila.



Formulan är lätthanterad men tjock och lite trögflytande, den samlar sig gärna på penseln och droppar ner om man är ouppmärksam så jag fick vara noga med att skrapa bort överflödigt lack från penseln. Två lager räckte långt även fast en del VNL finns kvar så är det inget som stör. Lacket torkar gummimatt så på bilderna har jag Seche Vite vilket behövs för ett glansigt resultat! Torktiden var dock helt okej även utan Seche :)

Älskar neoner, fick hem ett gäng ur denna kollektion och är mycket nyfiken på att testa Sun-Kissed till exempel!

måndag 25 juni 2012

Zoya Faye

Nu till en favorit bland lacken som kom sommaren 2011: Faye, ett lack ur Sunshine kollektionen från Zoya. Basen är lite brunrostig lila och den är full med glittrande glassflecks i guld! Beroende på ljuset ser lacket mer lila ut medan guldet ibland tar över i annat ljus. Oerhört vackert!




Dessvärre är det något skirt, jag behövde fyra lager här för att vara nöjd med hur det såg ut, jag vill dock minnas att jag har behövt tre lager förut så det går nog med lite flödigare lager. Torktiden är också något längre även med Seche Vite. Det gör dock inte så överdrivet mycket, jag kan stå ut med att vänta lite längre när det gäller lack som detta! :)

söndag 24 juni 2012

Min första water marble!

Då var det Lela's Nailart sunday igen! Jag har länge velat göra en water marble, det ser ju så roligt ut och går att variera i oändlighet. Jag har inte kommit till skott förutom idag! När jag kom på att jag skulle göra en hade jag inget flaskvatten hemma utan tänkte "äh, man måste väl kunna koka vatten så blir det som flaskvatten?" Nja. Tekniskt sett är alltså detta inte min allra första försök till en marble men den blev så misslyckad och inte värd att visa :)

Jag tog i alla fall bort allt, köpte en flaska vatten och gjorde ett nytt försök och denna blev det betydligt bättre resultat!
Lacken jag använde var China Glaze Aquadelic, Color Club Poptastic och Barielle Enduring. Det var riktigt pilligt men roligt! Kommer definitivt att göra om detta, älskar resultatet. Det blev ju inte perfekt, har till exempel inga bra saker att göra rent runt om nagelbanden med men det får duga :)

Vad tycker ni om marble? Roligt eller för mycket?

fredag 22 juni 2012

Layering med Jade och Color Club!

Midsommar och holofredag i ett! Härom dagen när de två holografiska lacken från Jade damp ner i brevlådan planerade jag att måla med Color Club Poptastic igen, älskar det lacket.
Sagt och gjort! Jag hade ju tänkt att först testa Jade Delírio Rosa på egen hand först men nej, jag kunde inte hålla mig utan ovanpå Poptastic hamnade ett lager av Delírio Rosa och tadaa: neonrosa holo! Holot dämpade neonigheten en aning men inte mycket, färgen var fortfarande väldigt stark och det gillar jag! Jag har dock förstått att Delírio Rosa har en nästan neon-ish färg på egen hand, det ska jag dock undersöka vid ett senare tillfälle.

Nog om det! Så här blev resultatet:



Ett lager Jade Delírio Rosa över Color Club Poptastic alltså. Riktigt ordentlig holografisk effekt på ett lager får jag lov och säga! Den känns lite scattered men känns inte fullt ut, någon slags mellanting mellan linjär och scattered holo? Holoexperterna där ute har säkert en bättre benämning ;)

Såhär långt kan jag säga att Jade Delírio Rosa är grymt! Formulan var underbar, inga problem över huvud taget! Torkade fort och allt tänkbart.

Hoppas ni får en underbar midsommar!

torsdag 21 juni 2012

Deborah Lippmann Ruby Red Slippers

Nu till en klassiker, och en så underbart vacker sådan. Ruby Red Slippers är ett underbart förföriskt vackert lack som består av en bas av svart jelly som innehåller hexagonalt rött glitter, både pyttesmå och stora sådana. Glittret ser ena stunden rött ut och i andra stunden mer åt glödande orangerött. Perfekt mängd glitter är det också, en sån klockren balans mellan basfärg och glitter!



Det var ett tag sen jag knäppte bilderna och jag tror att det är tre tunna lager men det kan nog likagärna vara två för jag minns i alla fall att formulan var som en dröm.

Ibland drunknar glitter i svarta glitterlack men nej inte här. Basen är lagom skir så att glittret får lite djup men ändå är fullt synligt. Lacket torkade lite knottrigt och svalde mycket överlack så om jag inte minns helt fel har jag två lager Seche Vite över. Det är det värt! Jag älskar, älskar Ruby Red Slippers. Det är liksom sexigt snyggt men ändå stiligt, om nån förstår vad jag menar såhär en sen torsdagskväll :)

onsdag 20 juni 2012

China Glaze Re-Fresh Mint & Jade Holos

Snart midsommar! Nu i veckan bar jag Re-Fresh Mint från China Glaze som är ett riktigt snyggt ljust mintgrönt cremelack som känns klockrent på våren, den passar fint till min hudton också vilket är ett plus!




Frågan är hur många lager jag hade och jag vill minnas att det är två rätt flödiga men jag kan ha fel, var det tre? Nej, är nästan säker på att det var två. Jag gillar formulan, den är lagom tjock och pigmenterad men flyter ändå ut rätt fint. Här har jag Seche Vite över.

Flikar också in lite om de senaste tillskotten till samlingen, två lack från Jade holografiska lack: Röda Vermelho Surreal och rosa Delírio Rosa. Jag har kikat efter ett snyggt rött holografiskt lack med ordentliga regnbågar, kan Vermelho Surreal vara vara något tro? Sen gillar jag ju rosa så det andra fick hänga med!
Någon som har erfarenhet av Jade? Det är ett nytt märke för mig och ska bli spännande att testa! :)

måndag 18 juni 2012

Nubar Knight's Armor

Jag gillar när det kommer oväntade lack i kollektioner, eller hela kollektioner som känns lite udda i sammanhanget. Knight's Armor kom med vårkollektionen Fortress 2010, visste jag inte om detta skulle jag tro att det var en höstkollektion. Svart är kanske inte den mest våriga nyansen :)

Basen är svart och där finns gott om små fyrkantiga silverglitter. Fyrkantigt! Inte heller så vanligt direkt. Glittret "glittrar" inte särskilt mycket dock utan ser mest ut som små fyrkanter i... metall kanske? Passande nog.


Två sjukt lättarbetade lager. Lacket styr penselns minsta vink och det är inga problem att få glittret dit man vill. Tycker att det är så grymt snyggt! Det torkar dock lite knottrigt så ett redigt lager av överlack är en bra idé. Knight's Armor torkar snabbt på egen hand så av den anledningen behövs det inte :)

Det kan nog vara snyggt med ett matt överlack också men det har jag inte testat!

söndag 17 juni 2012

Söndagsenkät!

Nailtastic har knåpat ihop en enkät som kan vara rolig att ta del av, so here goes! :)

Hur länge har du varit en nagelnörd?
- Jag har väl varit intresserad av naglar i många år, först hade jag dock mest gelénaglar och gick på salong och fick de fixade. I slutet av 2010 började jag nog bli mer intresserad av mina egna naglar :)

Hur många nagellack har du i din samling?
- Knappt 300st. Fler lär det bli :)

Om du bara fick välja lack från ett märke från och med nu, vilket märke skulle du välja?
- Knepigt! Kanske Zoya för jag kommer så väl överens med deras flaskor, penslar och formula :)

Hur mycket spenderar du på nagellack och nagelvård i snitt varje månad?

- Jag har faktisit inte riktigt koll på detta... mellan tummen och pekfingret är det nog max 1000kr i alla fall. Mer 400-600kr kanske.

Dyraste lacket/lacken i din samling?
- Det är nog Chanel Péridot även fast jag fått den i present.

Vilka är dina lemmings just nu?
- Det finns många! En del indie-lack, typ Enchanted Polish Sour Patch Kid :)

Favoritfinish?

- Svårt... varierar så mycket med humör! Holo's och Duokroma lack i all ära men ett riktigt snyggt skimmerlack går inte av för hackor heller.

Finish du bara inte klarar av?
- Foil och frost är väl inga favoriter direkt.

Vilka nagelvårdsprodukter klarar du dig inte utan?
- OPI Avoplex nail & cuticle oil & Burt's Bees Cuticle Cream.

Vilket lack pryder dina naglar just nu?
- Samma som jag visade tidigare under dagen :)

Tejpmanikyr i blått och guld

Det är redan söndag igen och dags för Lela's nailart sunday. Detta blev inte riktigt som jag tänkte mig och jag blev inte så nöjd med resultatet, men äh, ni får se det ändå. Man kan väl inte lyckas 100% alla gånger tänker jag :) Höll på att bli tokig på tejpen som inte uppförde sig som jag ville så tillslut gav jag upp mina försök att få till bra tejpbitar. Det blev i alla fall inte total katastrof!



Använda lack är Kleancolor Metallic Sapphire och Color Club Magnetic Force Sci-Fi (utan magneten då).

Såhär i efterhand kan jag tycka att färgkombon kanske inte var den snyggaste möjliga men det är lätt att vara efterklok ;)

fredag 15 juni 2012

Nfu Oh 63

Det är holofredag idag och lyckligtvis skiner solen i Uppsala så att jag kunde fånga lacket från sin rätta sida :) I stället för att testa någon av de holografiska från Depend blev det alltså att jag sträckte mig efter Nfu Oh 63: ett blekt rosalila lack med riktigt snygga linjära regnbågar!



De holografiska lacken från Nfu Oh är ju lite speciella när det kommer till formulan, penseln drar gärna med sig lacket om den överlappar vid penseldragen och det kan vara lite svårmålat.
Jag gör så att jag har ett lager Orly Bonder och sedan ett lager Seche Vite som bas innan jag börjar måla med lacket. Det blir betydligt mer lätthanterligt och glider ut bättre på nageln om man har ett högblankt lack under :) Sedan är det två lager Nfu Oh 63 och sedan Seche Vite över. På egen hand torkar det galet fort men ytan blir lite sträv på ett sätt som jag inte gillar så jag föredrar det med överlack!

Jag älskar det trots formulan! Synd att Nfu Oh inte har holos i mer starka färger men Emma tipsade om hos sminkan att Laylas nya lack har ju släppts till försäljning och de ska jag nog lägga vantarna på så småningom i alla fall :)

torsdag 14 juni 2012

China Glaze Traffic Jam

Jag är så förtjust i det här lacket! Färgen är någon slags magenta-ish lilarödrosa nyans som känns så klädsam och vacker. Traffic Jam kom med kollektionen Metro i höstas.




Formulan är underbar och väldigt pigmenterad så har man tur med måleriet kan man klara sig undan med ett lager, jag behövde dock två. Det torkar högblankt men jag har ändå ett lager Seche Vite över. Torktiden är riktigt snabb!

Tänk att något så enkelt som ett cremelack kan vara så snyggt ibland :)